Haber

Erbakan: “Kardeş Şehir” uygulamasını hayata geçirdik

Yeniden Servet Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Deprem bölgesinde koordinasyonu sağlamak amacıyla ‘Kardeş Şehir’ uygulamasını başlattık” dedi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremleri ele aldığı basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Depremin ilk anından itibaren İl Kriz Masaları oluşturmuşlar ve bu Kriz Masaları aracılığıyla deprem bölgelerine; 380 tır yardım malzemesi, 200’ün üzerinde iş makinesi, 62 jeneratör, 432 çadır, 7 bin 696 koli hijyen malzemesi, 3 bin 348 ısıtıcı, 10 bin 612 yağmurluk, 85 bin 916 modül kışlık giysi, 39 bin battaniye, 220 bin adet ekmek 58 bin 922 koli su teslim edildi. Erbakan, Doğal Afetlerle Mücadele Bakanlığı’nın kurulması gerektiğine değinirken, depremde su sıcaklığı ve argon, metan ve karbon monoksit gibi gazları sistematik olarak ölçerek bu bilgileri değerlendirebilmek için “Deprem Erken Uyarı Merkezi”nin kurulması gerektiğini söyledi. sıcak su kaynaklarının bulunduğu bölgeler.

“Kardeş Şehir uygulamasını başlattık”

Erbakan, deprem bölgesindeki ihtiyaçları tespit etmek ve hızlı bir şekilde çözüm üretebilmek için Kardeş Şehir uygulamasını başlattıklarını belirterek, “Koordinasyonu sağlamak adına Refah Partisi olarak “Kardeş Şehir” uygulamasını başlattık. , Malatya’nın batısında 6 ve 7 il, Şanlıurfa’da 7-8, Hatay’da 7-8 il ve böylece depremden etkilenmeyen bölgelerdeki il teşkilatlarımız hangi deprem ilimize yardım edeceklerini bilerek ve takviye ettiler. taşındılar” dedi.

“Bölgede 8 milyon küçükbaş hayvanımız, 3 milyon büyükbaş hayvanımız var”

Erbakan, bölgedeki büyükbaş ve büyükbaş hayvanların durumuna da değinerek, “Orada hayatta kalan hayvanlar maalesef yem sıkıntısı nedeniyle aç ve susuz kaldı. Bölgedeki teşkilatlarımız ve bölgedeki çiftçi kardeşlerimiz bu durumu bizlere iletti. Bölgede 8 milyon küçükbaş, 3 milyon büyükbaş hayvanımız var ve yem fabrikalarının yıkılması ya da kendi vatandaşlarımızın çiftliklerindeki yem depolarının yıkılması nedeniyle bu hayvanların beslenmesinde büyük zorluklar yaşandı. Hatta bölgedeki arkadaşlarımız ekmek ziyan olmasın diye bir kısmını köylere götürüp beslediğimizden bahsetmişti.Olağan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın mutlaka tüm yemlerin yem stoklarını ortaya koyması büyük önem taşıyor. Bu yeni stokların bir ölçüsünün derhal bölgeye ulaştırılması ve oradaki hayvanların beslenmesi.

“Muhtemelen bir daha gelmeyeceğiz”

Deprem bölgesinin demografik yapısının korunmasının hayati önem taşıdığına işaret eden Erbakan, “Bölge son derece değerli bir bölgedir. stratejik açıdan bölgenin boşaltılmasını ülkemizin geleceği ve bekası için değerli bir tehlike olarak görmekteyiz.99 Gölcük depreminde il ve ilçelerini terk eden vatandaşlarımız üzerinde yapılan araştırmalar bir kez daha dövme yaptırdıklarını göstermektedir. Ankara’da depremzedelerle yaptığımız ziyaretlerde, burada yerleşmiş depremzedelerle yaptığımız görüşmelerde önemli bir kısmı “Muhtemelen bir daha gelmeyeceğiz” diyor. bizim için daha iyi.Bu nedenle hükümetin demografik yapıyı bozmamak için alacağı önlemleri alması gerekiyor.Her şeyden önce mutlak Bundan sonra bölgede yabancı uyruklu ve tüzel kişilere her türlü konut ve arsa satışının kesinlikle durdurulması zorunludur. Öncelikle bölgeyi terk etmek istemeyen depremzedeler için de değerli bir tedbirdir. Barınma ve ısınma ihtiyaçlarının karşılanması ve bölgede kalmalarının sağlanması son derece önemli” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu